23 Şubat 2011 Çarşamba

Sevenler Ayrılmaz

Sevenler Ayrılmaz; Bu aralar çok moda, “Seviyorum ama gitmeliyim…” Nereye gidiyorsun, dur bakalım… Seviyorsan, ayrılamazsın. “Seni seviyorum ama ayrılmalıyız” diyemezsin. Zaten bir cümlenin içinde ‘ama’ varsa, ‘ama’dan öncesi geçersizdir. Ayrılıyorsan, sevmiyorsun demektir. Madem seviyorsun, neden gidiyorsun o zaman? Madem yüreğin onun aşkıyla dolu, nasıl ayrılabiliyorsun? Bu gücü nereden buluyorsun? Hiç sordun mu yüreğine? Mantığının sesini dinlerken bir kez olsun yüreğine kulak verdin mi?
Yüreğin “Gitme, terk etme” diyorsa, gidemezsin. Gidiyorsan, o zaman yüreğin de kabullenmiştir ayrılığı. O zaman sevmiyorsun demektir işte.
Seviyorsan ve sevgilin yanında yoksa, gecelerin geçmek bilmez. Gündüzlerin haramdır, yaşanmaz olur hayat. Onsuzluk, bir taş gibi gelir oturur yüreğine. Bu ağırlığı kaldıramazsın. Deli gibi özlersin, özlemekten delirirsin. Seven insan bütün bunları göze alamaz ki… Onunla birlikte olmak varken, yalnızlığı tercih etmez ki… Tercih dedim de, her şey bu sözcükte düğümleniyor zaten.
Ya sevmeyi tercih edersin ya sevmemeyi… Sevmeyi tercih ediyorsan, sevgilini olduğu gibi kabulleneceksin. İnsandır, hata yapabilir. Küçük hataları hoşgöreceksin. Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. O seni her şeyinle kabul etmiş, sen niye yapamayasın? Yapamıyorsan, kimseyi sevdiğine inandıramazsın. Hayat, insanlara sunulmuş bir armağan, Aşk da hayatın en güzel süsü. Sen aşkı her an kolayca bulabileceğini mi sanıyorsun? Gittiğin zaman seni hazır bir aşkın beklediğini mi sanıyorsun? Öyleyse yanılıyorsun…
Bak, ben sana söyleyeyim neler olacağını… Bundan sonra ömrünün büyük kısmını pişmanlıklar içinde geçireceksin. Birkaç ilişki denemen başarısızlıkla sonuçlanacak. Her başarısızlıktan sonra pişmanlığın biraz daha artacak. Dönmek isteyeceksin ama o vazoyu bir kez kırdığın için bir daha asla hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şimdi güya ‘severek ayrıldığın için’ çok ağlıyorsun ya, o zaman daha da çok ağlayacaksın. “Ben ne yaptım” diye başını duvarlara vuracaksın. Şimdiden hazırlıklı ol bunlara. Şimdiden acıyla kardeş olarak yaşama fikrine alıştır kendini. Canın çok yanacak, için çok acıyacak… Her neyse, seviyorsan ayrılamazsın… Ayrılıyorsan, sevmiyorsun demektir. Ve unutma, aşk, kendine hata yapanları asla affetmeyecektir.
Kaynak :Sevenler Ayrılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder